Remember these important questions if you are preparing for competitive exams

Jul 25 2020 11:10 AM
Remember these important questions if you are preparing for competitive exams

Q. 1 - Who was the first woman Chief Minister of Uttar Pradesh?

Answer : Sucheta Kripalani

Q. 2. - Which state has the highest production of mangoes in India?

Answer - Uttar Pradesh (Source: According to a report of the Ministry of Agriculture)

Q. 3. Where are the Girnar hills located?

Answer : Gujarat

Q. 4. - Where is Char Minar located? 

Answer : Hyderabad

Q. 5. - Which was the first color film made in India?

Answer : Kisan Kanya

Q. 6. Recently, what is considered by UNESCO as 'an intangible cultural heritage of humanity'?

Answer : Kumbh Mela

Q. 7. - What type of forests were found in the Nilgiri Hills?

Answer : Tropical evergreen forest

Q. 8. - The Golden Quadrilateral project is related to?

Answer : Connecting four metros

Q. 9. - Bharatmala Project is concerned?

Answer : By combining highways

Q. 10. - Project is related to connecting port?

Answer - Sagarmala Project

Also Read-

Remember this quiz to get good marks in competitive exams

If you are preparing for competitive exams then these questions are important for you

Know interesting facts related to India road transport

Popular Stories