GK: Know what is the real meaning of the 5th ring of the Olympics?

Jul 20 2021 12:58 PM
GK: Know what is the real meaning of the 5th ring of the Olympics?

After a year's delay due to the havoc of corona infection, the Olympic Games are finally going to begin. The Mahakumbh of the Games will begin in Tokyo, Japan from July 23. The Olympics is also a very important event for students related to competitive examinations along with sportspersons. Olympic-related questions are asked a lot in the sports section of general knowledge questions asked in the examination. Questions from the Olympic Games are most asked in the sports section of general knowledge subject. It contains questions about all the games played in the Olympics and about the winners who have won medals. Let us know about some of the important questions that are often asked in competitive examinations.

Question 1- In which year and where did the Olympic Games begin?
Answer: The 1896 Summer Olympics, officially known as the first Olympics. The multi-sports competition was held in Athens, Greece, between April 6 and April 15, 1896.

Question 2- Olympic games are held at an interval of how many years?
Answer: 04 years.

Question 3- Who is called the originator of the Olympic Games?
Answer: Pierre de Kuvertin.

Question 4- In which year did Mexico start the tradition of mascots at the Olympics?
Answer: 1968.

Question: 5. What do the five rings of the Olympics really mean?
Answer: According to the International Olympic Committee (IOC), these Olympics reflect the universality of ring sports. The colors of these rings match the colors of the national flag of all countries. These five rings represent five traditional continents- Africa, the US, Asia, Australia, and Europe.

Question: 6. Women from which country first participated in the Olympic Games?
Answer: Paris (France).

Question: 7. Who organizes the Olympic Games?
Answer: International Olympic Committee.

Question: 8. When did the Olympic torch burning begin?
Answer: The burning of the Olympic torch was started at the 1928 Amsterdam Olympics.

Today's GK: Which river keeps changing its color?

Jackie Chan wants to join 'Team Jinping,' tells Communist Party 'great'

Facebook, Twitter and Google threaten to leave THIS country over new rules