Important general knowledge questions for competitive exam aspirants

1. In which state is the Ghanna Bird Sanctuary?
Answer : Rajasthan

2 . Who is known as Frontier Gandhi?
Answer - Khan Abdul Ghaffar Khan

3 . Which ruler had the capital 'Patili Putra' first in the Maurya Empire?
Answer : Chandragupta Maurya

4 . When is Human Rights Day celebrated?
Answer : 10 December

5 . Which is the major tea producing country of India?
Answer : Assam

6 . Which is the second woman in India to climb Mount Everest?
Answer - Santosh Yadav

7 . Who was the first woman president of the Indian National Congress?
Answer - Annie Besant

8 . Where is Jim Corbett Park located?
Answer : Uttaranchal

9 . Which Muslim aggressor destroyed the Somnath temple?
Answer - Mahmud Ghaznavi

10 . Dada Saheb Phalke was the first person to be awarded the award?
Answer : Devika Rani

Also Read: 

Congress attack government, says '14 crore people lost jobs due to lockdown without plan'

IISER Tirupati Recruitment for the post of Deputy Registrar, Here's selection process

Vacancy on the post of Specialist and Senior Resident, know the last date

Recruitment to the posts of scientist, know the selection process

 

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -