Important question for all the competitive exam aspirants

Jul 26 2019 04:39 PM
Important question for all the competitive exam aspirants

1.The first railway line was launched between which places were launched by the British government
Answer - Mumbai to Thane

2. India's national animal
Answer - Tiger

3. The Indian Air Force has the smallest rank of commissioned officer.
Answer-Pilot Officer

4. India's highest military decoration to demonstrate courage and might in the war
Answer - PVC

5. The world's largest continent is:
Answer-Asia

6. What causes the weather
Answer – The revolution of the earth around the Sun

7. What is the name of the atmospheric layer farthest from the surface of the earth?
Answer-Verhi Mandal

8.D. like. a measure equal to 1/6 inch. The trophy is concerned:
Answer – From Football

9. What instrument was Alla Rakha famous for?
Answer-Tarevenge

10. The Mughal emperor who spent 15 years in exile.
Answer: Humayun

Also Read:

Recruitment for Assistant Professor posts in NIFT, can Apply in such way

Vacancy for JRF and Research Associate positions in VSSC, in Kerala, Here's the last date

Recruitment for Faculty Posts at Agra Central Hindi Institute

Recruitment for Assistant and Associate Professor posts in NSU, read details

 

 

© 2016 News Track Live - ALL RIGHTS RESERVED