If you are preparing for competitive exam then don't forget these questions

Feb 10 2021 07:19 PM
If you are preparing for competitive exam then don't forget these questions

1. Kharif crop.
Answer: Mecca

2. When is the millet crop harvested?
Answer: October - November

3. Eskimo houses are built.
Answer: Ice

4. Before Delhi was the capital of India.
Answer: Calcutta

5. Lal Trikod (∆) is related to
Answer: Family Welfare

6. Contour shows the line.
Answer: From the same height and size places above sea level

7. Kaveri River flows.
In north-south

8. Who is the author of Mahabharata.
Answer: Ved Vyas

9. Which tribe is most commonly found in Sri Lanka.
Answer: Sinhalese

10. Which grains are burnt during Holika Dahan?
Answer: Barley

11. Who gets income from the registration fee in the village fair.
Answer: District Council

12. Who founded the 'Khudai Khidmatgar'?
Answer: Khan Abdul Ghaffar Khan

13. The Ganges is the confluence of the Yamuna River.
Answer: In Allahabad

14. The northernmost mountain ranges of the Himalayas are called.
Answer: Himadri

15. What was the name of Buddha's childhood?
Answer: Siddhartha

16. India's maritime border is long.
Answer - 7500. M

17. Whose ambassador was Megasthenes?
Answer: Seleucus

18. Kathak Kali is the dance of which state?
Answer: Kerala

19. Ujjain is situated on the banks of which river?
Answer: Kshipra

20. When was the Dal-Badal Law passed?
Answer: In 1985 AD

21 In which state is the Ghana Bird Sanctuary?
Answer: Rajasthan

22. Who is known as Frontier Gandhi.
Answer - Khan Abdul Ghaffar Khan

23. Which ruler had the capital 'Patili Putra' as the first in the Maurya Empire?
Answer: Chandragupta Maurya

24. When is Human Rights Day celebrated?
Answer: 10 December

25. Who is the major tea producing country of India.
Answer: Assam

26. India's second woman to climb Mount Everest.
Answer - Santosh Yadav

27. Who was the first woman president of the Indian National Congress.
Answer: Annie Besant

28. Where is Jim Corbett Park located.
Answer: Uttaranchal

29. Which Muslim aggressor destroyed the Somnath temple.
Answer - Mahmud Ghaznavi

30. Dadasaheb Phalke was the first person to be awarded the award.
Answer: Devika Rani

Also Read:-

NTA can release JEE Main 2021 admit card this week

IOCL, HAL Recruitment 2021: Check Details

IIT, NIT Employments 2021: Check Vacancy Details, Apply Now