India's first underground tunnel will be built in which city?

1. Who discovered the cell?

A. Robert Hook
B. Charles Darwin
C. Aristotle
D. Francis Crick
Ans. A

2. Choose the correct statement about prokaryotic cells (Prokaryotic cells).

1. Prokaryotic cells are the most primitive cells (Primitive cells).
2. They have a certain Nucleus.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. A

3. Name the nucleus which does not have an atomic membrane?

A. Nucleolus
B. Prokaryotes
C. Nucleoid
D. None of these
Ans. C

4. Choose the correct statement about carbon footprint.

1. It is a measure of the effect generated by people's activities on the amount of carbon dioxide generated by the burning of fossil fuels.
2. It can be reduced by using refuse, reduce, reuse and recycle techniques or 4R's.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

5. Where is the archaeological site Sinauli located?

A. Baghpat
B. Varanasi
C. Jaisalmer
D. Mirzapur
Ans. A

6. Choose the correct statement about Sinauli.

1. The chariot found in Sinauli is made entirely of gold.
2. The coffins found were 4-legged and the tombs had underground chambers.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. B
Explanation: The chariot found in Sinauli (Sinauli) was about 3500 years old but was not made entirely of gold. Coffins are 4-legged and tombs had underground chambers.

7. Which country has conferred anti-corruption award on Indian social activist Anjali Bhardwaj?

A. Canada
B. France
C. U.K.
D. Usa
Ans. D

8. Flower Processing Centre will be set up in which state?

A. Karnataka
B. Maharashtra
C. Madhya Pradesh
D. Kerala
Ans. A

9. In which city will India's first underground tunnel be built?

A. Mumbai
B. Delhi
C. Kolkata
D. Chennai
Ans. A

10. Which country has passed a law to pay Facebook and Google for the news content (News Content) shared by them?

A. Us (USA)
B. Australia (Australia)
C. Canada (Canada)
D. India (India)
Ans. B

Maharashtra Govt to resume all schools from December 1

Odisha NEET Counselling date Postponed, new dates to announce soon

ESIC Bapunagar has released recruitment for these posts

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -