Independence day quiz: Battles and wars of India

1. In which year was the Battle of Plassey fought?

1757
1767
1769
1784

Ans. a​

2. Which two Indian Army regiments fought the Anglo Nepalese War?

Garhwal Kingdom
Patiala State
Kashmiri Regiment
Both a and b

Ans. d

3. In 1815, Capture of the East India Company's ship was done by which country's forces?

France 
Germany
America
Japan

Ans. c

4. Against whom was the second opium war fought by British India ?

France 
China 
Burma 
Japan

Ans. b

5. The countries of Congo, UK, Egypt and Ethiopia fought which battle together?

Anglo Egyptian War
Mahdist War
Third Anglo Burmese War
None of the above 

Ans. b

6. Which country did British India fight against in the Sikkim expedition?

Burma
China 
Tibet
East Bengal

Ans. c

7. The Bambatha Rebellion was fought against which tribe?

Zulu
Afridi
Munda
None of the above 

Ans. a

8. Which empires ended in World War 1?

Russian
Ottoman
German
All of the above 

Ans. d

Unmukt Chand retires from Indian cricket; to seek 'better opportunities around world'

Himachal Pradesh Landslide blocks flow of Chenab

Traffic Arrangement in Hyderabad for Independence Day Celebrations

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -