River Island Majuli is situated in which of the following rivers?

1. Which river is the river with Alaknanda at whose confluence Rudraprayag is located?

(A) Bhagirathi
(B) Mandakini
(C) Nandakini
(D) Dhauliganga
Answer: (D) Dhauliganga

2. Which of the following lakes is not in Kashmir

(A) Dal Lake
(B) Lonar Lake
(C) Wooler Lake
(D) Gadsar Lake
Answer: (B) Lonar Lake

3. Cancer line passes
(A) from Madhya Pradesh
(B) From Tripura
(C) Mizoram
(D) all of these
Answer: (A) from Madhya Pradesh

4. River Island Majuli is located in which of the following rivers?
(A) Jamuna
(B) Padma
(C) Ganga
(D) Brahmaputra
Answer: (D) Brahmaputra

5. A bright star named Sirius outside the solar system is also known as
(A) Dog Star
(B) Cat Star
(C) Fox Star
(D) Lion Star
Answer: (A) Dog Star

6. Freshwater is the largest lake
(A) Dal Lake
(B) Thol Lake
(C) Pushkar Lake
(D) Wooler Lake
Answer: (D) Wooler Lake

7. Between whom is Duncan Passage located?
(A) Between South and Little Andaman
(B) Between Little and Great Nicobar
(C) Between North and Central Andamans
(D) Between Central and South Andamans
Answer: (A) Between South and Little Andaman

8. Indian desert is called
(A) Gobi
(B) Sahara
(C) Thar
(D) Atakama
Answer: (C) Thar

9. Godwin Austin is a
(A) Pass
(B) Peak
(C) Telescope Inventor
(D) Geologist
north-B peak

10. Which one culture first painted its pottery
(A) Mesolithic
(B) Tamatralithic
(C) Neolithic
(D) Iron Age
Answer: (D) Iron Age

Just answer these questions and win thousands of rupees

When has the deadline of FASTag been extended?

Today you can also win a reward of thousands of rupees on Amazon

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -