What is Insulin?

1. Who was the supporter of socialism who wanted to overthrow British rule, indigenous states, zamindarism and capitalism in 1933?

Answer – Jawaharlal Nehru

2. Who joined Subhas Chandra Bose for the establishment of the All India Forward Bloc and was also associated with the INA movement?

Answer: Sheelbhadra Yaji

3. Was chittagong arms raid planned?

North-Suryasen

4. Which magazine was not associated with revolutionary activities?

Answer- Young India

5. Dadabhai Naoroji was the first Indian to be elected to the British House of Commons on which party's ticket?

Answer: Liberal Party

6. Swaraj Dal was established after which movement failure?

Answer: Non-Cooperation Movement

7. Who organized 'Khudai Khidmatgar' in 1929?

Answer- Abdul Ghaffar Khan

8. In which year did the Cabinet Mission come to India?

Answer– May, 1942

9. Which was the erstwhile association of The Indian National Congress?

Answer: Indian Association

10. Enzymes, hormones, RNA and DNA Which of these organisms is responsible for controlling genetic symptoms in cells?

Answer – DNA

11. Teflon is a polymer of which single?

north-tetrafluoroethylene

12. What is formed by the condensation of the backlight?

Answer: Phenol and Formaldehyde

13. Which vitamin is called argocalcipherol?

Answer – Vitamin D2

14. What is Insulin?

Answer – Protein

15. Which of the following is antibiotics: Quinine, Sulfagunidine, Chloramphenicol and Aspirin?

answer-chloramphenicol

NEET PG: Supreme Court allows 27 pc OBC quota

Sushant used to be best actor in TV industry, was also best in terms of studies

Andhra govt seeks donations to build school infrastructure

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -