Quiz Time: What is the chemical formula of fire ice?

1. Which article gave special status to Jammu and Kashmir?

A. Article 351
B. Article 370
C. Article 270
D. Article 1
Ans. B

2. Which of the following was the benefit of autonomy of the State of Jammu and Kashmir?

1. The state had the autonomy to draft its constitution through its separate assembly.
2. Article 1 was not applicable to the state of Jammu and Kashmir.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. A

3. Which of the following satisfies the clause being OCI by the Ministry of Home Affairs?

One person should be:
1. Citizen of India on or after January 26, 1950.
2. An applicant is not eligible for OCI card if his or her parents or grandparents are citizens of Pakistan or Bangladesh.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

4. Which country has registered COVID-19 vaccine for the first time for animals?

A. Japan
B. United States
C. China
D. Russia
Ans. D

5. Who is the current President of Peru?

A. Francisco Sagasti
B. Ollanta Humala
C. Manuel Merino
D. None of these
Ans. A

6. Odisha Foundation Day is known as

A. Utkal Diwas
B. Aviral Diwas
C. Hindi Day
D. Odisha Day
Ans. A

7. Which country has the largest number of Ramsar sites?

A. India
B. Iraq
C. U.K.
D. United States
Ans. C

8. Which is the only sea port in Iran?

A. Al Maqal
B. Chabahar
C. Sinbad
D. Oman Port
Ans. B

9. When was Dandi March started?

A. March 12, 1929
B. March 12, 1930
C. March 13, 1931
D. March 12, 1912
Ans. B

10. What is the chemical formula of fire ice?

A. 4CH4.23H2O
B. 2CH2.13h2O
C. 4CH4. (OH)24
D. None of these
Ans. A

IT sector to play key role in making Tamil Nadu $1-trn economy: Stalin

Will Rakesh Asthana be removed as Delhi Commissioner?

The Thane court cancelled the non-bailable warrant against Param Bir Singh

 

 

 

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -