When is Earth Day celebrated?

1. When is Earth Day celebrated?

A. April 22
B. April 19
C. April 5
D. March 22
Ans. A

2. What is the theme of Earth Day 2021?

A. Restore Our Earth
B. Restoring Earth
C. End Plastic Pollution
D. Work for Restoration
Ans. A

3. When was the first Earth Day celebrated?

A. 1987
B. 1970
C. 1967
D. 1956
Ans. B

4. Choose the correct statement about the Ramsar Convention from the following.

1. The Convention of Wetlands (Convention of Wetlands) was established in 1971.
2. India signed the Ramsar Convention (Ramsar Convention) on February 1, 1982.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

5. Which of the following is the Ramsar wetland site of Uttarakhand?

A. Sarsai Nawar Jheel
B. Samaspur Bird Sanctuary
C. Sandi Bird Sanctuary
D. Asan Conservation Reserve
Ans. D

6. Which was the first Ramsar site in India?

A. Wembleyd Coal Wetland
B. Wooler Lake
C. Keoladeo National Park
D. Renuka Wetland
Ans. C

7. Which of the following statements is/are correct about ROPAX Jetty (ROPAX Jetty)?

1. It will be constructed at Kanali and Talachua in Odisha.
2. The road distance is covered in 6 hours through this project will be covered in 3 hours.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. A

8. What is Neuralink?

A. An organization
B. A Technique
C. Brain transplant device
D. All of the above
Ans. D

9. what does CB-NAAT mean or full form in CB-NAAT Covid 19 Tests?

A. Cartridge-based Nucleic Acid Amplification Test
B. Alternate Cartridge-based Nucleic Acid Amplification Test
C. Carrier Protein-based Nucleic Acid Amplification Test
D. Cardiac Bowel Nucleic Acid Amplification Test
Ans. A

10. Which state has recently announced free vaccination for people above the age of 18 years from May 1, 2021?

A. Kerala
B. Delhi
C. Uttar Pradesh
D. Maharashtra
Ans. C

Soon you too participate in Amazon quiz game and win Amazing prizes

Play games on Amazon and win thousands of rupees, know-how

Win thousands of rupees by playing quizzes on Amazon

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -