When is World No Tobacco Day observed?

1. Take a look at the statements given about Ram Nath Kovind and select the correct one.

1. He took over as President in 2016.

2. He is the 15th President of India appointed by the Electoral College.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D None of these

Ans. D

2. Which of the following articles is related to the President of India?

A. Article 51

B. Article 52

C. Article 93

D. All of the above

Ans. B

3. Who was the first Muslim President of India?

A. Dr. A.P.J. Abdul Kalam

B. Giani Jail Singh

C. Dr. Zakir Hussain

D. Fakhruddin Ali Ahmed

Ans. C

4. Which of the following statements is/are correct regarding the qualification to become the President of India?

1. The age to become the President of India should be 30 years.

2. To become president, one should qualify to be elected as a member of the Lok Sabha.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D None of these

Ans. B

5. When is World No Tobacco Day observed?

A. May 21

B. May 31

C. May 30

D. June 1

Ans. B

6. Who organizes Anti-Tobacco Day?

A. Who is the World Health Organization

B. Indian Medical Association

C. UNICEF

D. Amnesty International

Ans. A

7. Which chemical in the tobacco crop has harmful effects on the human nervous system?

A. Nicotine

B. Formaldehyde

C. Arsenic

D. All of the above

Ans. D

8. What is war crimes according to the United Nations?

1. War crimes are any crime which seriously violates international law.

2. Crime affecting civilians such as genocide is called a war crime.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D None of these

Ans. A

9. Which statement about Greater Israel is/are correct according to the father of Zionism?

1. It is the only Jewish state.

2. It should include Palestine and Southern Lebanon.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D None of these

Ans. C

10. Which monument in Agra other than the Taj Mahal is included in UNESCO's World Heritage Site List?

A. Fort of Agra

B. Fatehpur Sikri

C. Sikandra

D. Both A and B

Ans. D

Quiz: When is World Bicycle Day celebrated?

Which state is called rice bowl? Know this important General knowledge

You can increase your knowledge.

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -