Quiz Time: When was the Einsteinium element discovered?

Apr 21 2021 03:37 PM
Quiz Time: When was the Einsteinium element discovered?

1- When was the einstein element discovered?

A. 1951
B. 1955
C. 1952
D. 1991

Ans: C

2- Einsteinium was first found in which ocean?


A. Indian Ocean
B. Pacific Ocean
C. Atlantic Ocean
D. Antarctic Ocean

Ans: B

3- Which of the following statements is true for einsteinium?

i) Einstein253 is the most common isotope among all.

ii) Einstein 253 has half a life of 20 days.

A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these

Ans: C

4- Vanadium was recently found in which part of India?

A. Arunachal Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Tamil Nadu

Ans: A

5- Aero India Which organization is involved in the development of India's new warrior drone in 2021?

A. HAL
B. DRDO
C. ISRO
D. None of the Above
Ans: A

6- Name the unmanned aircraft based on airpower teaming system manufactured by Boeing Australia?

A. Long Wingman
B. Short Wingman
C. Loyal Wingman
D. New Wingman

Ans: C

7- Choose the correct statement about the world's largest offshore wind farm:

i) It will be built in North Korea.
ii) It will be built on the coast of Sinan in the Yellow Sea.

A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these

Ans: B

8- Choose the correct statement about Matsu Island:

i) The Matsu Islands is several hundred kilometers away from mainland Taiwan.
ii) These islands have been under Chinese rule since 1949.

A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these

Ans: A

9- Which of the following social media platforms has suspended over 500 accounts on the legal request of the Government of India?

A. Twitter
B. Instagram
C. Facebook
D. LinkedIn

Ans: A

On February 10-9, 2021, which country's space probe entered the orbit of Mars?

A. Uae
B. Saudi Arabia
C. Kuwait
D. Jordan

Ans: A

Famous Sabri Brothers pair broke up, Farid Sabri said goodbye to the world

Priyanka's attack on the center, said "Not Nehru, Narendra Modi is current PM of the country"

Delhi government looted our oxygen tanker alleges Haryana health minister