Where was the space family movement seen on Earth in 2014?

1. Which state of India/state of India is the state of India? Alpine plant species  have been found in the Union Territory?

A. Kashmir
B. Himachal Pradesh
C. Arunachal Pradesh
D. Uttarakhand
Ans. C

2. Which of the following statements is/are correct about Crementhodium Indicum?

1. It is a species of Himalayan sunflower.
2. Species are seriously endangered  as per IUCN guidelines (IUCN guidelines).
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

3. Where can alpine plants  be found?

A. Tundra Region
B. Tropical Region
C. Sahara Desert
D. Polar Region
Ans. A

4. What is NFT?

A. Non Fungible Tokens
B. Non Fugitive Token
C. Non Funded Token
D. New Fund Token
Ans. A

5. Choose the correct statement about NFT.

1. It is a class of cryptocurrencies with no standard value.
2. NFT is a kind of digital file whose unique identity and ownership is verified on blockchain.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these
Ans. C

6. Where was the movement of space family on Earth seen in 2014?

A. North Pole
B. South Pole
C. Tropic of Cancer
D. Capricorn Line
Ans. A

7. Which statement is/are correct based on the study conducted by scientists on space hurricane?

1. It was a 620-mile-wide rotating mass of plasma rolling for about 8 hours.
2. It was seen in the Exosphere in the Earth's atmosphere.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. A

8. What is the major difference between space hurricane and terrestrial hurricane?

1. Terrestrial hurricanes  have high speed winds but not space hurricanes .
2. Terrestrial hurricane  rains water but space hurricanes  rain electrons.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. B

9. India has recently set up a Joint Commission with which nation to enhance relations?

A. Iraq
B. Pakistan
C. Iran
D. Kuwait
Ans. D

10. When is World Sleep Day 2021 being celebrated?

A. March 19
B. March 20
C. March 21
D. March 22
Ans. A

Education Minister's statement on Bihar Board Matriculation and Inter Examination

Which country has recently suspended its relations with Myanmar?

Bihar Board to release 12th admit cards soon, download it like this

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -