Which country has become the major FDI destination in the world?

1. About the Integrated Guided Missile Development Program, choose the correct statement.

1. The program was launched by Dr. APJ Abdul Kalam.
2. It was approved by the Government of India on July 26, 1983.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these
Ans. C

2. DRDO has recently test-fired the Akash NG missile, what is NG (NG) in it?

A. New Generation
B. New Origin
C. New Planet
D. None of these
Ans. A

3. Choose the correct statement about the Kevadia railway station.

1. This station is the first to be registered with the Green Building Council of India.
2. Facilities for water management will not be available here.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these
Ans. A

4. Choose the correct statement about the censure motion.

1. It can only be brought to Parliament by members of the Upper House.
2. Sensormeans strongly express rejection or provide extremely harsh criticism.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these
Ans. B

5. Choose the correct statement about the no-confidence motion

1. This means only expressing distrust of the Prime Minister.
2. This proposal is passed not only against the Prime Minister but also against the Council of Ministers.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these
Ans. B

6. What happens after the no-confidence motion is passed?

A. The Prime Minister is required to resign after 1 year.
B.  The Prime Minister and the entire Council of Ministers are required to resign.
C. The President of India is also required to resign with the Prime Minister.
D. None of these
Ans. B

7. Choose the correct statement about social impact bonds.

1. Such bonds ensure transparency for investors by allowing them to track the progress of set targets.
2. It will only attract private investors to the project.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these
Ans. A

8. What type of economy does it include when the economy has a deep slowdown followed by a sharp growth?

A. K-shaped Economy
B. U-shaped Economy
C. V-shaped Economy
D. None of these
Ans. C

9. Which country has become the major FDI destination in the world?

A. China
B. India
C. USA
D. UK
Ans. A

10. Select the correct statement about the Padma awards.

1. Padma Awards are given in three categories - Padma Vibhushan, Padma Bhushan, and Padma Shri.
2. It is formally felicitated every two years by the President of India at a ceremony at Rashtrapati Bhavan.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D. None of these
Ans. A

You're also ready to answer these questions and win 30,000

Quiz: Three model villages in Indo-Tibetan border area are being built in which state?

Quiz played on Amazon and rewards of so much money won

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -