Quiz Time: Which country is hosting world environment day this year?

1. Where is Myun Island located?

A. Mediterranean - Sea

B. South of Cape of Good Hope

C. Strait of Bab al-Mandab

D. Atlantic Ocean

Ans. C

2. How many children per couple are allowed in China?

A. A child

B. Two children

C. Three children

D. Four children

Ans. C

3. Which of the following statements is/are correct regarding The Meeun Island (Mayun Island) Group?

1. They are also known as Perim Islands (Perim islands).

2. It was under the control of the French government between 1857 and 1967.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D none of these

Ans. A

4. Which chinese leaders were responsible for the nation's one-child policy?

A. Mao Zedong

B. Song Qingling

C. Hu Jintao

D. Deng Xiaoping

Ans. D

5. For which year was China's One Child Policy (One Child Policy) in force?

A. 1979

B. 1991

C. 2016

D. 2019

Ans. C

6. Where is Lamu Port (Lamu Port) located?

A. Madagascar

B. Kenya

C. Sudan

D. Ethiopia

Ans. B

7. When is World Environment Day celebrated?

A. June 4

B. June 5

C. July 5

D. April 5

Ans. B

8. Which country is hosting World Environment Day this year?

A. China

B. India

C. Pakistan

D. Maldives

Ans. C

9. Select the correct statement about World Environment Day?

1. World Environment Day has been celebrated since 1974.

2. It is also known as 'People's Day' (People's Day).

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D none of these

Ans. C

10. What is the theme of World Environment Day 2021?

A. Air Pollution

B. Ecosystem Restoration

C. Celebrate Biodiversity

D. None of these

Ans. B

8 famous temples of Hanuman ji, Must visit for the peace of soul

Govt and opposition are at odds over a long march on Pakistan Day

These 9 famous Bollywood celebs will attend Katrina-Vicky's wedding, see full list

 

 

 

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -