Which is the first state in India to present paperless budget?

1. Choose the correct statement about CECPA.

1. This is the first trade agreement to be signed by India with an African country.
2. It covers various export items to India such as food, beverages, agricultural products, textiles etc.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

2. Who is the current Prime Minister of Mauritius?

A. Praveen Jugnath
B. Ibrahim Mohammad Solih
C. Veval Ramkalavan
D. None of these
Ans. A


3. What is the maritime boundary between Maldives and India called?

A. 8 degree channel
B. 10 degree channel
C. 9 degree Channel
D. Arabian Sea
Ans. A

4. Choose the correct statement about 8 degree channel.
1. Maliku Kandu and Mamale Kandu Dhiwehi are the traditional names of 8 degree channel.
2. It is located 8 degrees south of the equator.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. A

5. Choose the correct statement about the smelicopter drone.

1. It uses live antenna from moth to navigate by smell.
2. Two plastic wings are attached to the back of the drone to help fly moths.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

6. Which moth antenna is used in smelicopter?

A. Tobacco Hawk Moth
B. Diamondback Moth
C. Atlas Moth
D. Willow ghost Moth
Ans. A

7. Choose the correct statement about Sinauli.

1. The burial sites here are different from the Indus Valley Civilization.
2. Coffins found in Sinauli are 4-legged.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

8. Which satellite has been launched by India from Brazil on February 28, 2021?

A. CBERS-4
B. Amazonia-1
C. SABIA-Mar
D. SGDC-1
Ans. B

9. Which is the first state in India to present paperless budget?

A. Madhya Pradesh
B. Kerala
C. Ups and Downs
D. Assam
Ans. C

10. Choose the correct statement about narendra modi stadium in Gujarat.

1. It is the largest stadium in India and the second largest in the world.
2. It's smaller than the Melbourne Cricket Stadium.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. D

TN passes order to make Tamil exam mandatory for Govt jobs

Odisha: DSE announces Provisional Select Lists Of Candidates

NCL Pune Recruitment for various posts

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -