Quiz Time: Who among the following presented India's first Budget?

1. In which country have dinosaur fossils been found this year?
A. Peru
B. China
C. Argentina
D. Brazil
Ans. C

2. About dinosaur fossils found in Argentina, choose the correct statement.
1.Fossils represent a dinosaur species called nijaititan japati.
2. The search displayed Titanosaurs as a group that appeared longer than before.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

3. What type of dinosaur was Titanosaur?

A. Herbivore
B. Carnivore
C. Omnivore
D. Piscivore
Ans. A

4. Which industrial revolution can be called digital revolution?

A. Industrial Revolution 2.0
B. Industrial Revolution 3.0
C. Industrial Revolution 4.0
D. Industrial Revolution 5.0
Ans. C

5. In which year was Operation Green announced?

A. 2018
B. 2017
C. 2019
D. 2020
Ans. A

6. Choose the correct statement about Operation Green from the following.

1. This scheme ensures that farmers get the right price for their produce.
2. It aims to promote farmer product organizations, agro-logistics, processing facilities and professional management of agricultural produce.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

7. What was the theme or theme of the 2020-21 Economic Survey?

A. COVID 19 Pandemic
B. COVID-19 warriors
C. Doctors and Health Workers
D. Doctors without Borders
Ans. B

8. Choose the correct statement regarding the New Information Technology (Intermediate Guidelines and Digital Media Code of Conduct) Rules 2021.

1. Social media messaging intermediaries must first enable the original identifier.
2. The social media company will have to appoint three residents of India to deal with user complaints.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

9. Who among the following presented India's first Budget?

A. C. Rajagopalachari
B. James Wilson
C. Jawaharlal Nehru
D. Motilal Nehru
Ans. B

10. Where is the creation of an autonomous state listed in the Constitution of India?

A. 251
B. 244
C. 244 A
D. 241
Ans. C

 

Sweden elects Magdalena Andersson first female Prime Minister

Indian Rupee settles 2 paise up at 74.40 against Dollar

Nutritious Foods to Keep You Warm In Cold Weather

 

 

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -