After Iraq, who is the largest oil supplier to India?

1. Who is the leading supplier of API in India?

A. USA
B. UK
C. China
D. Russia
Ans. C

2. Which of the following statements is correct/correct?

1. API is chemically active and produces effects that act to cure the disease.
2. Chemically active Excipient provides API to the body.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

3. What is AT1 Bond?

A. Additional Tier 1 Bond
B. Active Type 1 Bond
C. Additional Type 1 Bond
D. Active Tier 1 Bond
Ans. A

4. Choose the correct statement about the AT1 bond.

1. AT1 bonds are unsecured bonds, which are forever.
2. These bonds do not have a majority date.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

5. Who is the regulatory authority in India for bond sale and purchase?
A. SEBI
B. Reserve Bank of India
C. IRDAI
D. Ministry of Finance
Ans. A


6. When is Consumer Rights Day observed worldwide?

A. March 16
B. March 10
C. March 15
D. None of these
Ans. C

7. Who was the first US President to express concern over consumer rights?

A. JF Kennedy
B. FD Roosevelt
C. J Carter
D. Trueman
Ans. A

8. What is the theme or theme of Consumer Rights Day this year?

A. Dealing with plastic pollution
B. Continuous Consumer
C. Reliable Smart Products
D. None of these
Ans. A

9. Who is Madhesi in Nepal?

A. People living in the Himalayas
B. People living in the Terai region
C. People living on the China-Nepal border
D. Major Tribes of Nepal
Ans. B

10. After Iraq, who is India's largest oil supplier?

A. Iran
B. Saudi Arabia
C. United States
D. Oman
Ans. C

Quiz Time: Which tributary of Ganga flows in Chamoli district?

India's first Amputee Clinic has been launched by

Quiz Time: Know When is World Cancer Day observed?

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -