Answers these general knowledge questions to get success in competitive exam

Nov 22 2020 07:02 PM
Answers these general knowledge questions to get success in competitive exam

1. Who wrote the book 'Discovery of India'?
Answer: Jawaharlal Nehru

2. Who discovered 'Gravity'?
Answer: Newton

3. Who is the first Indian to receive Nobel Prize.
Answer: Ravindra Nath Tagore

4. Dronacharya Award is related to
Answer - Best Guru / Instructor

5. Khajuraho is located-
Answer: Madhya Pradesh

6. National Defense Academy is located.
Answer: Dehradun

7. Who founded the Ramakrishna Mission?
Answer: Swami Vivekananda

8. Indian Standard is time based?
Answer - 82 ° 30 ′ East Longitude

9. Which state is located on the easternmost part of India?
Answer: Arunachal Pradesh

10. Which country is beyond the Nathula Pass?
Answer: China

Also Read-

Not only humans but this dog also goes to the office

SEBI Proposes Easing Minimum Equity Dilution Norms For Large IPOs

Kerala Bar bribery case: CM's permission for vigilance enquiry on Chennithala