Imp GK: Besides Israel in which other countries are Israeli drones operating?

1. Which Israeli drone is being given to India on a Lease to deploy on LAC?

A. Heron

B. Heron TP

C. Iron Dome

D. Sky Rider

Ans. B

2. In which other countries are Israeli drones operating other than Israel?

A. India

B. Brazil

C. Turkey

D. All of them are uparakta

Ans. D

3. Which of the following islands is not part of the pacific islands?

A. New Guinea

B. Solomon Islands

C. Marshall Islands

D. New Zealand

Ans. D

4. Who was the first director of CBI?

A. D.P. Kohli

B. F.V. Arule

C. D. Sen

D. S.N. Mathur

Ans. A

5. Under which ministry does CBI work?

A. Ministry of Home Affairs

B. Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions

C. Ministry of Defence

D. Prime Minister's Office

Ans. B

6. Choose the correct statement about the nuclear fission response.

1. It is the rupture of the nucleus into 2 small nuclei.

2. Fission reaction is Thermos.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D. None of these

Ans. C

7. Where is Baitoushan Volcano located?

A. South Korea

B. Japan

C. Haiti

D. China

Ans. D

8. Which of the following is included in the Non-Proliferation Treaty (NPT) as its basic element?

(i) Disarmament

ii) No use of nuclear energy

iii) Non-alignment

A. only i

B. i and ii

C. ii and iii

D. Only ii

Ans. A

9. In which year was NSG established?

A. 1970

B. 1975

C. 1980

D. 1990

Ans. B

10. When is World No Tobacco Day celebrated?

A. May 20

B. May 31

C. June 30

D. July 31

Ans. B

GK Time: According to the United Nations, what is a war crime?

Competitive GK: Where did buddha give his first sermon?

Imp GK: When is World Cycle Day celebrated?

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -