Imp GK: When is World Cycle Day celebrated?

1. According to recent events, who has been declared as the next Prime Minister of Israel?

A. Yair Lapid

B. Naftali Bennett

C. Benjamin Netanyahu

D. None of these

Ans. B

 

2. What is the name of Israel's parliament?

A. Knesset

B. Dome

C. Mossad

D. Bundestag

Ans. A


3. Select the correct statement about the Kannada language.

1. Kannada flourished during the Ganga dynasty in the sixth century AD.

2. The Greek playwright was familiar with Kannada in the fourth century BC.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D None of these

Ans. C


4. Which Indian language dictionary was prepared by Ferdinand Kittel?

A. Assamese

B. Kannada

C. Tamil

D. Telugu

Ans. B

 

5. Who is the new Chairman of the National Human Rights Commission (National Human Rights Commission)?

A. Arun Kumar Mishra

B. R.M. Lodha

C. R.V. Ramanna

D. Arun Mehra

Ans. A

 

6. What is the artificial sun of China called?

A. Geographical Park

B. Nuclear Reactor

C. Volcano

D. None of these

Ans. B

 

7. Which statement is/are correct about atomic fusion (Nuclear Fusion)?

1. Two or more nuclear nuclei combine to form one or more atomic nuclei and subatomic particles.

2. The difference in mass between Reactants and products (Products) is released as energy.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D None of these

Ans. C

 

8. Which is the most widely spoken language in India in terms of the number of speakers?

A. Kannada

B. Marathi

C. Hindi

D. Telugu

Ans. C

 

9. When is World Cycle Day celebrated?

A. June 2

B. June 4

C. June 3

D. June 10

Ans. C

 

10. Which agency announced to celebrate World Cycle Day?

A. UNGA

B. UNICEF

C. UNESCO

D. UNSC

Ans. A

TN CM Stalin praises woman Cop who saved man during Chennai rains

New RBI plans will boost financial system's inclusiveness and responsiveness: Governor

Market closing: Sensex gains 767 points, Nifty settles above 18,100

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -