Distribution of income in a population can be determined by?

1. When is Telangana Day celebrated?

A. June 1

B. June 2

C. July 2

D. August 15

Ans. B

2. Who had lost control over the defence and foreign affairs of Hyderabad by signing an auxiliary treaty with the British?

A. Nizam Asaf Jah IV

B. Nizam-ul-Mulk Asaf Jah

C. Mubariz Khan

D. None of these

Ans. A

3. Who was the last Nizam of Hyderabad?

A. Qamar-du-din Khan

B. Osman Ali Khan

C. Nizam Asaf Jah IV

D. None of these

Ans. B

4. WHO has decided to use which of the following types of coronavirus:

A. Number

B. Greek Alphabet

C. Latin Name

D. None of these

Ans. B

5. Name the variant of Covid 19 found in India nominated by WHO?

A. Alpha

B. Gamma

C. Delta

D. Epsilon

Ans. C

6. Which of the following properties needs to be classified as Variants of concern of anxiety by WHO?

1. COVID-19 Increase transmission or harmful changes in epidemiology.

2. Increase the effectiveness of public health and social measures or diagnosis.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D None of these

Ans. C

7. What will the earlier version of COVID (other than B.1.671.2) found in India be called?

A. Kappa

B. Alpha

C. Beta

D. Delta

Ans. A

8. Select the correct statement from the bottom with respect to the Great Gatsby curve:

1. The value of 0 of the Guinea coefficient represents the same wealth distribution.

2. The guinea coefficient value exceeds 1 practically reflects the income difference.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D None of these

Ans. C

9. Which of the following information can be obtained from the Great Gatsby Curve?

A. Income Inequality

B. Income Mobility

C. Educational Mobility

D. All of the above

Ans. D

10. Distribution of income in a population can be determined by

A. Lorenz Curve

B. Gini index

C. Both A and B

B. None of these

Ans. C

What is the World Health Assembly?

Quiz: How can the distribution of income in a population be found?

Quiz: FIFA has suspended the football federation of which country?

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -