Quiz: FIFA has suspended the football federation of which country?

1- Which Indian state will have the first two green energy cities?

A. Kerala
B. Arunachal Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Bihar

Ans: D

2- Which cities of Bihar are ready to become the first green energy cities?

A. Patna and Rajgir
B. Rajgir and Darbhanga
C. Rajgir and Bodh Gaya
D. Patna and Gaya

Ans: C

3- Which city was the first capital of Magadha state?


A. Pataliputra
B. Rajgir
C. Gone
D. None of these

Ans: B

4- Which of the following is a national-level stock exchange in India?

A. Bombay Stock Exchange
B. Metropolitan Stock Exchange
C. Calcutta Stock Exchange
D. None of these

Ans: A

5- Who was the first Finance Minister of independent India?

A. R.K. Shanmukham Chetty
B. Liaquat Ali Khan
C. John Mathai
D. Jawaharlal Nehru

Ans: A

6- Who was the first woman Finance Minister of independent India?

A. Indira Gandhi
B. Sarojini Naidu
C. Nirmala Sitharaman
D. None of these

Ans: A

7- Who is the winner of AM Tuning Award 2020?

A. Mark Zuckerberg
B. Alfred V. Hey
C. Bill Gates
D. Narendra Modi

Ans: B

8- Fifa has suspended the football federation of which country?

A. England
B. Pakistan
C. Myanmar
D. Brazil

Ans: B

9- Who is the richest person in the world as per Forbes Real-Time Billionaires Index 2021?

A. Jeff Bezos
B. Elon Musk
C. Bill Gates
D. Mark Zuckerberg

Ans: A

10- Recently, a country has refused to issue vaccine passports. Select the country name among those listed below:

A. UK
B. US
C. China
D. Russia

Ans: B

When is World No Tobacco Day observed?

Quiz: When is World Bicycle Day celebrated?

Which state is called rice bowl? Know this important General knowledge

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -