What is India's rank in the World Press Freedom Index 2021?, Know here

May 04 2021 03:22 PM
What is India's rank in the World Press Freedom Index 2021?, Know here

1. ROPAX Jetty Project (ROPAX Jetty Project) will be constructed on which river in Odisha?

A. Dhamra
B. Mahanadi
C. Colab
D. Brahmin
Ans: A

2. Who is the CEO of Nuralink (Neuralink)?

A. Max Hodak
B. Elon Musk
C. Jeff Bezos
D. Jack Ma
Ans: B

3. In which year was Nuralink established?

A. April 2021
B. November 2019
C. July 2016
D. April 2016
Ans: C

4. When is National Civil Service Day celebrated?

A. April 20
B. April 22
C. April 21
D. April 23
Ans: C

5. Which organization has recently developed a SpO2 supplementary oxygen distribution system?

A. DRDO
B. Serum Institute
C. ICMR
D. None of the above
Ans: A

6. Why is Ram Navami celebrated?

A. To mark the birth of Ramji.B

B. Rani Kaushalya and King Dashratha were married on this day.

C. Ram had returned to Ayodhya with Sita on this day.

D. None of the above


Ans: A

7. What is India's rank in the World Press Freedom Index 2021?

A. 148th
B. 142nd
C. 131st
D. 154th
Ans: B

8. Who can donate plasma to COVID-19 patients?

(i) The donateer should recover from the COVID-19 infection two weeks in advance.
(ii) should be between the ages of 18 and 60.
(iii) Hemoglobin count should be above 8.
(iv) The minimum weight of 50kg should be.
A. Only (i)
B. Only (i) and (iii)
C. Only (ii) and (iv)
D. All of the above
Ans: D

9. When will the India-EU Leaders' Summit be held?

A. April 28, 2021
B. May 2, 2021
C. April 22nd, 2021
D. May 8, 2021
Ans: D

10. Which ministry recently launched gender dialogue programme?

A. Ministry of Rural Development
B. Ministry of Home Affairs
C. Ministry of Health and Family Welfare
D. Ministry of Tribal Affairs
Ans: A

An uncontrolled truck killed a couple going by bike in collision

In Tamil Nadu, corona war intensifies, offices to open with 50 percent efficiency

Delhi High Court: Central Vista project to be stopped amid corona period