Which is deepest freshwater lake in the world?

1. Which is the deepest freshwater lake in the world?

A. Lake Superior
B. Caspian Sea
C. Red Sea
D. Lake Baikal
Ans. D

2. Which of the following places does not have a neutrino detector telescope?

A. Australia
B. Antarctica
C. Russia
D. Mediterranean - Sea
Ans. A

3. What is the Neutrino Detector Facility in the Mediterranean?

A. Super-Kamiokande
B. Ice Cube
C. ANTARES
D. None of these
Ans. C

4. Choose the correct statement about the Bical Gigaton Volume Detector.

1. It is submerged at a depth of 2,500-4,300 feet under Lake Baikal.
2. The equipment is placed in the southern part of the lake.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

5. What is the charge on neutrinos?

A. Positive Charge
B. Negative Charge
C. On both positive and negative poles
D. None of these
Ans. D

6. What is India's rank in IP Index 2021?

A. 44
B. 53
C. 40
D. 42
Ans. C

7. Who releases the Intellectual Property Index?

A. World Trade Centre
B. NASA
C. US Chamber of Commerce Global Innovation Policy Centre
D. United Nations General Assembly
Ans. C

8. Which of the following is/are the type of Intellectual Properties?

1. Copyright
2. Birthright
3. Trade Secret
A. Both 1 and 2
B. Both 2 and 3
C. Both 1 and 3
D. All of the above
Ans. C

9. Where is a Large Hadron Collider located?

A. Geneva
B. Austria
C. London
D. Greenwich
Ans. A

10. What is the purpose of the Large Hadron Collider in CERN?

1. Detection of particles of unknown substance sent to mankind.
2. Explore the origin of the universe.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

GK Time: According to the United Nations, what is a war crime?

What is the result of putting a charge on a soap bubble?

Competitive GK: Where did buddha give his first sermon?

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -