Latest GK questions for competitive exams

May 04 2021 03:42 PM
Latest GK questions for competitive exams

1. What is the use of 5G on 4G?

1. The fifth-generation (5G) will increase the spread of data transfer.
2. It will benefit more than 4G bandwidth.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

2.What is the Internet of Military Things?

1. There is no such word.
2. This war/war is a very good place to be. Helps to connect every weapon and ammunition for better preparation for the battle.
3. It is a video game based on military operations.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 3
D both 2 and 3
Ans. B

3. What is India's rank in the global hunger index 2020?

A. 92
B. 94
C. 27
D. 107
Ans. B

4. Which of the following states does not share its borders with Bangladesh?

A. Mizoram
B. Tripura
C. Assam
D. Nagaland
Ans. D

5. What are the performance indicators of the Global Hunger Index?

A. Undernourishment
B. WHO reports
C. Child mortality
D. Child stunting
Ans. B

6. Where is Gyanvapi Masjid located?

A. Aligarh
B. Varanasi
C. Allahabad
D. Delhi
Ans. B

7. What is Dogecoin?

1. Dogecoin is a cryptocurrency that was launched as an Internet parody in 2013.
2. It's like the alternative to Bitcoin.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

8. Who created Dogecoin?

A. Billy Markus
B. Jackson Palmer
C. Satoshi Nakamoto
D. Both A and B
Ans. D

9. Which states of India do not share their borders with China?

A. Arunachal Pradesh
B. Sikkim
C. Uttar Pradesh
D. Uttarakhand
Ans. C

10. What are the achievements of the following?

1. She was a Russian doctor as a medicine, professor, and poet.
2. She was the first female military surgeon in Russia.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

What is India's rank in the World Press Freedom Index 2021?, Know here

COVID crisis: IAF airlifts 900 oxygen cylinders from Britain

AP CM held review meeting for ongoing medical colleges work