Who has designed and developed world's first solar hot military tent?

1. When is 'Central Excise Day' observed?

A. February 24
B. February 28
C. February 19
D. February 23
Ans. A

2. Choose the correct statement about Central Excise Day.

1. It respects the contribution of the Central Board of Indirect Taxes and Customs.
2. It is celebrated to celebrate the Central Excise and Salt Act 1944.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

3. Select the correct statement based on Congruent with Fissile Material Cut off Treaty.

1. It is a proposed agreement to increase the production of fissile materials.
2. This treaty came into force in February 2021.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. D

4. In which year was the Disarmament Conference established?

A. 1979
B. 1987
C. 1978
D. 1981
Ans. A

5. What is Carbon Watch?

A. Watch that contains carbonated dials.
B. A watch that notifies about carbon content.
C. A mobile app that provides information about carbon footprints.
D. Glasses that provide information about pollution.
Ans. C

6. Which statement is correct about carbon watches?

1. The application can only be received on your mobile phone by people living in Chandigarh.
2. The app also asks users to fill out details about power consumption every month.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. B

7. Who has designed and developed the world's first solar hot military tents?

A. He Jiankui
B. Sonam Wanchuk
C. Allen Bard
D. Alain Aspect
Ans. B

8. Choose the correct statement about solar tents for the Indian Army designed by Sonam Wangchuck.

1. The front end of the tent is called the greenhouse section.
2. The bedroom is placed on the south side of the tent.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. A

9. Which language was used by Union Environment Minister Prakash Javadekar for the first time in the UNSC debate on climate change?

A. Sanskrit
B. English
C. Urdu
D. Hindi
Ans. A

10. In which country has the first case of the H5N8 virus been reported?

A. France
B. Us
C. Russia
D. China
Ans. C

Who was first US President to raise concerns over consumer rights?

By answering these questions on Amazon, you can also win thousands

GK: What is the chemical formula of fire ice?

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -