Who was first US President to raise concerns over consumer rights?

1. Who is the leading supplier of API in India?

A. USA
B. UK
C. China
D. Russia
Ans. C

2. Which of the following statements is correct/correct? 

1. The API is chemically active and produces effects that act to cure the disease.
2. Chemically active Excipient provides an API to the body.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

3. What is AT1 Bond?

A. Additional Tier 1 Bond
B. Active Type 1 Bond
C. Additional Type 1 Bond
D. Active Tier 1 Bond
Ans. A

4. Choose the correct statement about the AT1 bond.

1. AT1 bonds are unsecured bonds, which are forever.
2. These bonds do not have a majority date.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

5. Who is the regulatory authority in India for bond sale and purchase?
A. SEBI
B. Reserve Bank of India
C. IRDAI
D. Ministry of Finance
Ans. A

6. When is a Consumer Rights Day observed worldwide?

A. March 16
B. March 10
C. March 15
D. None of these
Ans. C

7. Who was the first US President to express concern over consumer rights?

A. J F Kennedy
B. FD Roosevelt
C. J Carter
D. Truman
Ans. A

8. What is the theme or theme of Consumer Rights Day this year?

A. Dealing with plastic pollution
B. Continuous Consumer
C. Reliable Smart Products
D. None of these
Ans. A

9. Who is Madhesi (Madhesi) in Nepal?

A. People living in Himalayas
B. People living in Terai region
C. People living on the China-Nepal border
D. Major Tribes of Nepal
Ans. B

10. After Iraq, who is India's largest oil supplier?

A. Iran
B. Saudi Arabia
C. United States
D. Oman
Ans. C

GK: What is the chemical formula of fire ice?

Which is deepest freshwater lake in the world?

Covid-19 Medicine 2-DG has been developed by

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -