Covid-19 Medicine 2-DG has been developed by

1. Which body has approved 2-DG emergency use as a generous therapy for serious patients with Covid-19?

A. Drug Controller General of India
B. Ministry of Health and Family Welfare
C. Indian Council of Medical Research
D. World Health Organization
Ans. A

2. Covid-19 Medicine 2-DG Who has developed?

A. Institute of Atomic Medicine and Allied Sciences
B. Dr. Reddy's Laboratories (DRL), Hyderabad
C. Both A and B
D. None of these
Ans. C


3. Which of the following statements is/are true for 2-Deoxy-D-glucose (2-DG)?

1. Consume it orally with water.
2. It prevents viral development by preventing the synthesis of viruses and energy production.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
Ans. C

4. How many members are there in Facebook's oversight board when it is complete?

A. 25
B. 40
C. 10
D. 15
Ans. B

5. What is the purpose of Facebook's Oversight Board?

1. To find out which content to post and who to delete from Facebook or Twitter.
2. Provide a free platform for people to post whatever they like on Instagram.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D None of these
Ans. C

6. Which US President has been banned from Facebook?

A. George Bush
B. Donald Trump
C. Barack Obama
D. Joe Biden
Ans. B

7. In which year was the Facebook Oversight Board operational (Operational)?

A. 2019
B. 2021
C. 2020
D. 2017
Ans. C

8. When is World Red Cross Day celebrated?

A. May 10
B. May 8
C. May 9
D. May 7
Ans. B

9. Who was the founder of red cross?

A. Henry Dunant
B. Louis Appia
C. Gustave Moynier
D. Guillaume Henri Dufour
Ans. A

10. What is the theme of Red Cross Day 2021?

A. Together we are unstoppable!
B. love
C. Memorable smiles from around the world
D. Less known Red Cross stories
Ans. A

Great opportunity to these posts in CRPF

OMG! first computer of Apple sold for more than Rs 2 crore

Wanna become millionaire in less time? Here are better career options

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -