From where did the concept of judicial activism first arise?

1. When is National Technology Day observed?

A. May 11
B. May 10
C. May 9
D. May 12
Ans. A

2. Which indigenous aircraft was first tested in Bangalore in 1998?

A. Trishul
B. Hansa 3
C. Smiling Buddha
D. None of these
Ans. B

3. When was the first nuclear test conducted in India?

A. May 1974
B. May 1984
C. May 1991
D. May 1982
Ans. A

4. What is the theme of National Technology Day 2021?

A. Rebooting the Economy through Science, Technology and Research Translations
B. Science and Technology for a Sustainable Future
C. Technology for inclusive and sustainable growth
D. None of these
Ans. B

5. Which famous personality has recently admitted to being affected by Esperzer syndrome on a talk show?

A. Bill Gates
B. Jeff Bezos
C. Elon Musk
D. Tom Cruise
Ans. C

6. What type of disorder is Esperzer syndrome?

A. Neurological disorders
B. Bone disorders
C. Genetic disorders
D. None of these
Ans. A

7. Which of the following are symptoms of Asperger Syndrome?

A. Difficulty in social interaction
B. Showing double behaviour
C. Pay attention to rules and routines
D. All of them are uparakta
Ans. D

8. What does the software ATMAN use to detect covid?

A. InfraRed scan
B. Chest X Rays
C. Angiography
D. Chest CT Scan
Ans. B

9. Where did the concept of judicial activism arise for the first time?

A. England
B. Australia
C. France
D. United States of America
Ans. D

10. Which case defined that the abbreviation of fundamental rights in India and nothing else can be increased?

A. Kesavanandbharati Case
B. Shah Bano Case
C. Golak Nath Case
D. None of these
Ans. C

A new edition of the Daily App Quiz has begun on the e-commerce platform AMAZON, Check Here

Quiz: Which is the national language of India?

Which is considered the fastest sinking city in the world?

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -