General Knowledge: Important questions for the government exam aspirants

Sep 10 2019 07:16 PM
General Knowledge: Important questions for the government exam aspirants

1. What are the monsoon winds?

Answer: Rainy Winds

2. What is Siberia famous for in Russia?

Answer: For its extremely cold climate

3.1857 rebellion is-

Answer: Indian soldiers revolt in the British Army

4. The largest circle on the earth is-

Answer: Equator

5. Which Indian leader is known as 'Iron Man of India'?

Answer - Sardar Vallabhbhai Patel

6. In whose memory was the Rock Memorial (Shell Memorial) dedicated to Kanyakumari?

Answer: Swami Vivekananda

7. Mao-tse Tung is related to-

Answer: China

8. In which city is Jaliala Wala Bagh located?

Answer: Amritsar

9. The national bird of India is-

Answer: Peacock

10. Who gave the slogan "Jai Jawan, Jai Kisan"?
Answer: Lal Bahadur Shastri

Answer these questions to check your General Knowledge

General Knowledge: Important questions for the government exam aspirants

Important General knowledge question for government exam aspirants

© 2019 News Track Live - ALL RIGHTS RESERVED