General Knowledge: Important questions for the government exam aspirants

Sep 07 2019 06:31 PM
General Knowledge: Important questions for the government exam aspirants

1. Currency of India
Answer: Rupee

2. Who wrote the book 'Discovery of India'?
Answer: Jawaharlal Nehru

3. Who discovered 'Gravity'?
Answer: Newton

4. Who is the first Indian to receive Nobel Prize.
Answer: Ravindra Nath Tagore

5. Dronacharya Award is related to?
Answer - Best Guru / Instructor

6. Khajuraho is located-
Answer: Madhya Pradesh

7. National Defense Academy is located.
Answer: Dehradun

8. Who founded the Ramakrishna Mission?
Answer: Swami Vivekananda

9. Indian Standard is time based.
Answer - 82 ° 30 ′ East Longitude

10. Which state is located on the easternmost part of India?
Answer: Arunachal Pradesh

Also Read:

Great chance to apply for this post, Salary Rs. 20,000

Supreme court may soon get four new judges, names sent to central government

Punjab Agricultural University Recruitment: Great chance to apply for this post

RRB JE Exam Analysis conducted on 28th august 2019

 

© 2019 News Track Live - ALL RIGHTS RESERVED