Who releases the Intellectual Property Index?

1. Which is the deepest freshwater lake in the world?

A. Lake Superior
B. Caspian Sea
C. Red Sea
D. Lake Baikal
Ans. D

2. Which of the following places does not have a neutrino detector telescope?

A. Australia
B. Antarctica
C. Russia
D. Mediterranean - Sea
Ans. A

3. What is the Neutrino Detector Facility in the Mediterranean?

A. Super-Kamiokande
B. Ice Cube
C. ANTARES
D. None of these
Ans. C

4. Choose the correct statement about the Bical Gigaton Volume Detector.

1. It is submerged at a depth of 2,500-4,300 feet under Lake Baikal.
2. The equipment is placed in the southern part of the lake.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

5. What is the charge on neutrinos?

A. Positive Charge
B. Negative Charge
C. On both positive and negative polls
D. None of these
Ans. D

6. What is India's rank in IP Index 2021 (IP Index 2021)?

A. 44
B. 53
C. 40
D. 42
Ans. C

7. Who releases the Intellectual Property Index?

A. World Trade Centre
B. NASA
C. US Chamber of Commerce Global Innovation Policy Centre
D. United Nations General Assembly
Ans. C

8. Which of the following is/are the type of Intellectual Properties?

1. Copyright
2. Birthright
3. Trade Secret
A. Both 1 and 2
B. Both 2 and 3
C. Both 1 and 3
D. All of the above
Ans. C

9. Where is Large Hadron Collider located?

A. Geneva
B. Austria
C. London
D. Greenwich
Ans. A

10. What is the purpose of Large Hadron Collider in CERN?

1. Detection of particles of unknown substance seunding to mankind.
2. Explore the origin of the universe.
A. Only 1
B. Only 2
C. Both 1 and 2
D none of these
Ans. C

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -