In which Indian state is the port of "Visakhapatnam" located?
In which Indian state is the port of
Share:

Question 01. What is the largest circle on earth?
Answer : Equator

Question 02. Which Indian leader is known as the "Iron Man of India"?
Answer: Shri Sardar Vallabhbhai Patel

Question 03. The Rock Memorial (Shell Memorial) in Kanyakumari was dedicated to the memory of?
Answer: Swami Vivekananda

Question 04. Jaliyala Garden is located in which city?
Answer: Amritsar

Question 05. Which is the national bird of India?
Answer: The Peacock

Question 06. Who coined the slogan of "Jai Jawan, Jai Kisan"?
Answer: Lal Bahadur Shastri

Question 07. Who gave the famous quote 'Government of the people, by the people, for the people'?
Answer: Abraham Lincoln

Question 08. Bodh Gaya is related to which religion?
Answer: Buddhism

Question 09. Who was the founder of Sikhism?
Answer: Guru Nanak Dev

Question 10. When was the first train in India?
Answer: April 16, 1813

Question 11. What is the longest road in India?
Answer: G.T. Road

Question 12. India is the most educated state?
Answer : Kerala

Question 13. In which part of the body is urea made?
Answer : Liver

Question 14. Who was the first to coin the slogan of "Inquilab Zindabad"?
Answer: Sardar Bhagat Singh

Question 15. Which is India's highest award?
Answer: Bharat Ratna

Question 16. Who was the Chairman of the Constituent Assembly constituted to frame the Constitution of India?
Answer: Shri Dr. Rajendra Prasad

Question 17. Indian film actor, 'Shatrughan Sinha' is related to which state?
Answer: Bihar

Question 18. Aligarh is masahoor for which product?
Answer: To make locks

Question 19. In which Indian state is the port of "Visakhapatnam" located?
Answer : Andhra Pradesh

Question 20. How many planets do I have in our solar system?
Answer: 8 (eight)

Join NewsTrack Whatsapp group
Related News