Important questions for the government exam aspirants

Aug 18 2019 08:35 AM
Important questions for the government exam aspirants

1. What causes air pressure?
Answer-Density

2. Atmospheric pressure is measuring dab.
Answer-Barometer

3. How many cells are there in the amoeba?
Answer : One

4. When did Nagaland become the duly ruled state of India?
Answer – 1963 

5. The North East Marginal Railway has the largest railway station-
Answer -Maligaon

6. Who appoints the Chief Minister?
Answer - Governor

7. What gas is used in the refrigerator?
Answer - Frion

8. Electron's search is
Answer - J. J. Thomson

9. Who was the author of the first book printed in Assamese?
Answer -Aatamaram Sharma

10. Which country's national anthem was written by Rabindranath Tagore in addition to the national anthem of India?
Answer - Bangla Country

Also Read:

Vacancies on the posts of Staff Nurse, Will Get Attractive Salary

Job Opening in Guest Faculty Positions, Here is Age Limit

Vacancy for the post of Clerk,Engineer and other posts, Here's Last Date

Job Opening on Advisory Positions, Here's Last Date

 

© 2019 News Track Live - ALL RIGHTS RESERVED