Important general knowledge question for government exam aspirants

Aug 10 2019 06:30 PM
Important general knowledge question for government exam aspirants

1. Which state of Madhya Pradesh, additionally India, touches the border of seven states?
Answer Assam

2.Where is the Kanchan Ganga Mountain Peak located?
Answer-Sikkim

3.The nearest house to the sun is:
Answer – Mercury

4. Where is the headquarters of Answer East Frontier Railway?
Answer -Maligaon

5. What is found in Sugar 
Answer – Sucrose

6. Who was the producer of the first Indian film 'Raja Harishchandra'?
Answer – Dada Saheb Phalke

7. Which person from Assam has been the President of India?
Answer - Fakhruddin Ali Ahmed

8. Is the book 'War and Peace' author?
Answer – Leo Tolstoy

9. Who appoints the Chief Election Commissioner?
Answer - President

10. Who wrote the patriotic song 'Ye mere Watan Ke Logo'?
Answer - Pradeep

Also Read:

Constable Recruitment Case Reaches Allahabad High Court

Government of Odisha Angul Recruitment 2019: 12th pass Apply for the various posts

Job Opening on The Posts Of Project Assistant, Apply now

Job Opening on the various posts in NITI Aayog, this is the last date

 

© 2019 News Track Live - ALL RIGHTS RESERVED