Important General Knowledge Questions For Competitive Exams

Oct 07 2019 08:58 AM
Important General Knowledge Questions For Competitive Exams

1. The tomb of Lal Bahadur Shastri.
Answer - Vijay Ghat

2. The Suez Canal connects.
Answer: Red Sea and Mediterranean Sea

3. Who is called the queen of spices?
Answer - Cardamom

4. '][' is an indicator of ?
Answer: Bridge

5. Who was the founder of Nazism?
Answer: Hitler

6. Who started the 'Din-i-Ilahi' religion?
Answer: Akbar

7. India ranks in the world in terms of area.
Answer: Seventh

8. Zakir Hussain is related.
Answer: From tabla

9. Who called as 'Garib Nawaz'?
Answer - Muinuddin Chishti

10. Where was the Azad Hind Fauj established?
Answer: Singapore

Also Read:

Important General Knowledge Questions and Answers for competitive aspirants

This new generation of Audi car spotted in India, know its features

Pak Army again gave a hint of the coup, Imran Khan Government may lose power

Know the interesting facts about India's richest person Nawab Usman Ali Khan

 

© 2019 News Track Live - ALL RIGHTS RESERVED