what kind of organization is OPEC?

1. Where is Buxwaha forest located in India?

A. Karnataka

B. Madhya Pradesh

C. Maharashtra

D. Uttar Pradesh

Ans. B

2. Which of the following forests is found in Madhya Pradesh?

A. Alpine Forest

B. Tropical Dry Deciduous Forest

C. Dry temperate

D. Tropical Semi-Evergreen Forest

Ans. B

3. Why has the Buxwaha Forest campaign been launched?

1. It has been launched against diamond mining in the forest.

2. It is against felling of about 2.15 lakh trees in Chhatarpur district of Madhya Pradesh.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D none of these

Ans. C

4. Which countries are included in the OPEC?

A. Libya

B. Lgaria

C. Nigeria

D. All of the above

Ans. D

5. Which of the following countries has been the founding members of OPEC?

A. Iran

B. Kuwait

C. Venezuela

D. All of the above

Ans. D

6. Where is the headquarters of OPEC located?

A. Sweden

B. Austria

C. Iran

D. Switzerland

Ans. B

7. Which countries are included in the OPEC Plus group?

A. Russia

B. Nigeria

C. Japan

D. Canada

Ans. A

8. An exoscleaton suit for the Indian Army is made by

A. DRDO

B. HAL

C. DDP

D. AFMC

Ans. A

9. Which of the following is one of the benefits of exoscleaton suit?

1. It increases the additional load carrying capacity of soldiers by about 100 kg.

2. It provides at least 8 hours of operating time and 3-5 hours when the battery is backed up.

A. Only 1

B. Only 2

C. Both 1 and 2

D none of these

Ans. C

10. What kind of organization is OPEC?

A. Temporary Intergovernmental

B. NGO

C. Permanent Intergovernmental Organization

D. None of these

Ans. C

Karnataka Schools likely to shut again amid Omicron threat

ESIC Bangalore begins interviews on these posts

NIT Trichy has taken out bumper recruitment for various posts

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -