Imp GK: When the lunar eclipse occurs

1. When there is a lunar eclipse,
Answer – Earth comes between sun and moon

2. Between which places the first railway line was introduced by the British government -
North – Between Mumbai and Thane

3. Is the national animal of India
Answer – Tiger

4. The Indian Air Force has the smallest post of Akamishand Officer
Answer – Pilot Officer

5. India's highest military decoration for the display of courage and valour in war
Answer – Param Vir Chakra

6. The largest continent in the world is
North – Asia

7. What causes seasons
Answer – Rotation of the earth around the sun

8. The farthest atmospheric layer from the earth's surface is known by which name?
Answer - Varhi Mandal

9. D.C.M. Trophy is related to –
Answer – Football

10. Allah Rakkha was famous for which instrument?
Answer - Tabla

Today you can also win rewards of thousands

Answer these questions and win thousands of rupees

Tel river 'Bagmati, Ghaghra, Gandak and Kamala' is a tributary of which of these rivers?

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -