Current Affairs QUIZ to practice for competitive exams

Jun 02 2021 07:19 PM
Current Affairs QUIZ to practice for competitive exams

Which nation will close its Kabul embassy ahead of the withdrawal of its final contingent?

a) India

b) US

c) Australia

d) France

ANS: C

2. The Military junta of which nation has arrested the President, Prime Minister and Defence Minister?

a) Zambia

b) Mali

c) Ethiopia

d) Eritrea

ANS: B

3. Which among the following vaccines does not yet feature in WHO's emergency use listing?

a) Covaxin

b) Covishield

c) Sinopharm

d) Johnson & Johnson

ANS: A

4. When will the Total Lunar Eclipse be visible?

a) May 26th

b) May 27th

c) May 28th

d) May 29th

ANS: A

5. Which nation forced landed a flight carrying a dissident journalist?

a) Latvia

b) Belarus

c) Lithuania

d) Greece

ANS: B

6. Which Indian sports federation was honoured with the prestigious Etienne Glichitch Award on May 21st?

a) All India Tennis Association

b) All India Football Federation

c) Badminton Association of India

d) Hockey India

ANS: D

7. Which internet browser will be retired for certain versions of Windows 10 by June 2022?

a) Mozilla Firefox

b) Internet Explorer

c) Opera

d) Google Chrome

ANS: B

8. Which nation has provisionally approved breathalyser test to detect COVID-19 in one minute?

a) South Korea

b) China

c) Singapore

d) UK

ANS: C

Also Read

Ace Bollywood producer Parvez Numarry takes the game of content and media services to the next level.

Choreographer Sahaj Singh Chahal right explains how dancing can make way to a fit lifestyle

SSR drugs case: NCB arrested Harish Khan after Siddharth Pithani, MDMA drugs also recovered