Section 44ADA will now apply to which since Budget 2021?

1. Who among the following has recently observed Blue Jet Lightning (Blue Jet Lightning)?

A. Russian Space Station
B. Indian Space Station
C. International Space Station
D. None of these
Ans. C

 
2. The IPO of this company will be launched as a part of disinvestment. Select the company name from the options below.

A. IDBI
B. LIC
C. HAL
D. ONGC
Ans. B

3. How many new small forest produce items have been fixed by the government for marketing of small forest produce through the MSP scheme?

A. 10
B. 12
C. 14
D. 16
Ans. C

4. What is Blue Jet Lightning?

A. Electricity which is blue in colour.
B. Northern Lights
C. Light emanating from flying jets
D. Light rising above thunderclouds
Ans. D

5. The Budget Proposal for the year 2021-22 is based on 6 columns. Which of the following is not among them?

A. Health & Well-being
B. Minimum Government and Maximum Governance
C. Inclusive growth for aspirational India
D. Agricultural Development
Ans. D

1. Health and Well-being
2. Physical and financial capital, and infrastructure
3. Inclusive growth for aspirational India
4. Reenergizing Human Capital
5. Innovation and Research and Development
6. Minimum Government and Maximum Governance

6. How much amount has been allocated to Indian Railways in the Union Budget 2021?

A. Rs. 1,00,000 crore
B. Rs. 1,10,055 crore
C. Rs. 2,30,345 crore
D. Rs. 3,55,000 crore
Ans. B

7. Which state will set up multipurpose seaweed parks in the coming years?

A. Delhi
B. Tamil Nadu
C. West Bengal
D. Maharashtra
Ans. B

8. How much money has been provided for the Covid-19 vaccine in the Budget Estimates for the year 2021-22?

A. Rs. 20, 000 crore
B. Rs. 30,000 crore
C. Rs. 35,000 crore
D. Rs. 40, 000 crore
Ans. C

9. Choose the wrong statement regarding direct tax proposals in the Budget 2021.

A. IT exemption for senior citizens aged 75 years and above.
B. Time constraint for IT proceedings.
C. Constitution of dispute resolution committee.
D. Tax leave for startups has been cut by one year.
Ans. D

10. To whom will the Section 44ADA apply now since budget 2021?

A. Resident
B. Hindu undivided family
C. Partnership Firm
D. All of the above
Ans. D

Today you can also win, a reward of up to 20,000

Army Chief Naravane spoke on Army Day- 400 terrorists of PAK trying to infiltrate border

Its 74th Army Day today, PM Modi greets in this manner

- Sponsored Advert -

Most Popular

- Sponsored Advert -