5 min of Current Affairs: Objective questions quiz

Jun 07 2021 06:53 PM
5 min of Current Affairs: Objective questions quiz

1. According to the Statistics Ministry, the Indian economy contracted by how much percent in the Fiscal Year 2020-21?

a) 6.7 percent

b) 7.3 percent

c) 8.5 percent

d) 10 percent

Ans: B

2. WHO has given what names to the COVID-19 variants first found in India?

a) Kappa and Delta

b) Alpha and Beta

c) Beta and Gamma

d) Zeta and Theta

Ans: A

3. What is the new name of the COVID-19 variant that was first discovered in the United Kingdom?

a) Alpha

b) Beta

c) Gamma

d) Delta

Ans: A

4. The world's first human case of H10N3 Bird Flu has been reported in which nation?

a) China

b) Singapore

c) Japan

d) Malaysia

Ans: A

5. When is World Milk Day observed?

a) May 30th

b) May 31st

c) June 1st

d) June 2nd

Ans: C

6. Uttar Pradesh has announced how much financial aid for the family of journalists who died of Covid-19?

a) Rs 10 lakh

b) Rs 5 lakh

c) Rs 3 lakh

d) Rs 7 lakh

Ans: A

7. Mary Kom won which medal at the 2021 ASBC Asian Boxing Championships?

a) Gold

b) Silver

c) Bronze

d) None of the Above

Ans: B

8. Who among the following has withdrawn herself from the French Open?

a) Saina Nehwal

b) PV Sindhu 

c) Naomi Osaka

d) Ashleigh Barty

Ans: C

 

Mamata Didi stepping into outside politics, Rakesh Tikait to meet Didi on June 9

'8-10 people from Antigua police beaten me badly, snatched phone and wallet': Mehul Choksi

Telangana Police to taken action against those selling fake seeds